Implantologia moderna:

Implantul dentar este un dispozitiv din titan care se introduce in osul maxilar in scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti. Menționat faptul ca acest domeniu combina două ramuri ale stomatologiei: chirurgia și protetica. Implantul dentar nu mai este doar un lux, ci poate deveni o necesitate in tratamentele de restaurare dentara, fiind de cele mai multe ori solutia ideala pentru rezolvarea unor astfel de probleme.

Implantologia dentara reprezinta procedeul de stomatologie dentara ce rezolva edentatia parțiala fara a afecta dintii vecini, reusind astfel sa inlature neplacuta proteza totală mobila. Pe scurt, se ocupă cu inlocuirea dintilor lipsa prin introducerea intraosoasa a unei radacini dentare artificiale, pe care se construieste ulterior o lucrare protetica.

Peste implanturile dentare se va confectiona o lucrare protetica: coroana dentara, punte dentara, proteza mobilizabila; uneori, la implanturile dentare se pot atasa aparate ortodontice pentru a indrepta sau alinia dintii.

In prima faza, este nevoie de o interventie chirurgicala pentru a plasa implanturile dentare in interiorul osului maxilar. La inceput se administreaza o medicatie ce ajuta la relaxare (doar la nevoie) si la preantampinrea infectiilor, antibioterapia .Apoi se administreza anestezicul LOCAL specializat pentru a amorti zona unde va lucra medicul implantolog.

Integrarea implanturilor in organism se face printr-un process numit OSTEOINTEGRARE: ”Contact stabilit între osul normal remodelat si implant, fara interpozitie de tesut neosos, permitand transferul continuu al sarcinilor de la implant, spre si in tesutul osos”. Osteointegrarea are nevoie de o perioada de timp cuprinsa intre 3 si 6 luni.

In perioada de tratament voi beneficia de o lucrare dentară provizorie?: Cu siguranță! Indiferent de caz, pacientul va avea o lucrare provizorie, care va masca dintele (dinții) lipsă.

In zonele estetice:
Există situatii in care sunt necesare extractiile dintilor din zonele estetice din diferite motive: Fractura radiculara a unui dinte suprasolicitat, accident care poate sa compromita unul sau mai multi dinti, anodontia (lipsa) unui dinte permanent, cu prezenţa în gura a celui de lapte. In acest caz se poate insera implantul imediat după extractie, astfel evitand neplacerile create de URGENTELE ESTETICE! Extracţia unui dinte frontal urmata de inserarea imediata a unui implant si restaurarea provizorie rapidă fixa este privita ca fiind cea mai acceptabilă optiune de tratament in majoritatea situatiilor critice din punct de vedere estetic.

DESIGN: Toate implanturile utilizate sunt din titan de gradul 4, sablate cu TiO2 şi modificate cu fluoruri, avand un design cu microfilete coronare.

Principiul: ALL ON 4.

Acest principiu implantologic se adreseaza pacientului care isi doreste implanturi si lucrare fixa, dar care: Este edentat total (nu mai are nici un dinte) si care poarta proteza mobila; Dintii existenti sunt sever afectati de carii complicate si boala parodontala in forma avansata, are atrofie osoasa severa in zona posterioara mandibulara.