Orice lucrare de estetica si protetica dentara are ca punct de pornire discutia cu medicul. In urma discutiei medic-pacient se intocmeste planul de tratament-unic pentru fiecare pacient.

Dupa ce se realizeaza reabilitarea endodontica, parodontala, ortodontica si chirurgicala a arcadelor maxilare se poate trece si la reabilitarea protetica. Acesta din urma se poate realiza direct-de catre medic sau indirect-prin colaborarea cu tehnicienii dentari. Medicul impreuna cu pacientul hotarasc cea mai buna varianta de reabilitare protetica pentru fiecare caz in parte. Pentru dintii fara distructii coronare masive se opteaza pentru realizarea de obturatii folosind diverse materiale fotocompozite (Filtek  Z250-3M ESPE, Filtek Z550-3M ESPE, Filtek Ultimate-3M ESPE, G-aenial-GC). Tot din aceste materiale se pot realiza prin metoda directa fatete dentare(daca pacientul este nemultumit de forma dintilor sai sau are pe dinti mai multe obturatii de diferite nuante) aceasta fiind o varianta de fatetare accesibila si pacientilor fara foarte multe resurse financiare.

Daca pacientul a beneficiat si de tratament endodontic pe anumiti dinti este indicat ca acestia sa fie acoperiti de o proteza unidentara sau de o lucrare protetica mai extinsa este vorba de mai multi dinti pe aceeasi arcada.

Reabilitarea protetica indirecta are ca punct de pornire amprentarea campului protetic dupa ce in prealabil acesta a fost conditionat si preparat. Pentru ca o amprenta sa fie cat mai fidela si sa reproduca cu exactitate campul protetic avem nevoie de cele mai bune materiale si sisteme de amprentare existente si anume polieterii. Cabinetele noastre sunt dotate cu sisteme de malaxare Pentamix 2- 3M ESPE, iar ca material de amprentare folosim Impregum Soft-3M ESPE.

Laboratorul clinicii Dentart realizeaza o multitudine de lucrari de estetica si protetica dentara indiferent de complexitatea acestora. Cu o vasta experienta data de catre studiile efectuate in tara si in strainatate, cat si de volumul mare al lucrarilor, tehnicienii nostri Catalin Pop. Mihai Magdas si Onisor Chiorean asigura o calitate a lucrarilor deosebit de apreciata.

Dotarile laboratorului de tehnica dentara sunt de ultima generatie la fel si materialele folosite iar lucrarile ce pot fi executate in cadrul clinicii noastre sunt:
- lucrari protetice integral ceramice
- lucrari protetice metalo ceramice
- lucrari protetice din materiale nobile (aur)
- lucrari protetice pe implanturi
- incrustatii din materiale nobile sau ceramice
- proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale
- lucrari acrilice provizorii
- proteze mobilizabile
- gutiere de albire si bruxism

Folosind tehnologia CAD-CAM: frezarea computerizata a scheletelor lucrarilor, laboratul clinicii asigura o inalta precizie a lucrarilor. Cu ajutorul acestor aparate de frezat se pot realiza schelete din diferite tipuri de materiale: ceara, PMMA - polimer, zirconiu, metal, titan.

Pentru a reda forma sau culoarea initiala a danturii, dupa frezare scheletele din oxid de zirconiu se pot placa cu diferite mase ceramice. De asemenea se pot realiza lucrari din zirconiu integral PRETITAN ZIRCON, care nu mai necesita placarea ceramica, fiind colorate mai apoi fiind sintetizate in cuptoarele speciale.

Lucrarile provizorii acrilice se frezeaza dintr-un bloc de polimer - PMMA, rezultatul final avand o adaptare, rezistenta si coloristica net superioara celor realizate prin metoda clasica prin fierbere sau folosind lampa UV.